Můj příběh

Slezské Boží Koláče od babičky ...jedinečný gurmánský zážitek

Moje dětství je spojeno s vůní a jedinečnou chutí koláčů, které dělala moje babička. Maminka pokračovala a udělala z pečení koláčů rodinný rituál. Od té doby nechyběly na žádné oslavě v rodině. Bylo samozřejmostí, že časem štafetu převezmu já.

Už od mého mládí se pečení koláčů stalo mým koníčkem, a vždy jsem měla radost, že všem chutnají „jako od babičky“. Pověst jedinečné chuti koláčů dle babiččina receptu se posouvala se mnou dál i mimo moji rodinu.

Dobrý den, jmenuji se Beatrice Jadlovcová. Jsem autorka konceptu „Boží Koláče“ a povím vám svůj příběh, jak jsem vyměnila práci v nadnárodní korporaci za splnění svého snu a znovuoživení slezského rodinného receptu z 19. století.

Pro mou rodinu a přátelé často a ráda peču koláče. Avšak po změně profese pedagoga za náročnější práci, mi na mou zálibu zbývalo málo času. Koláče se staly vzácnosti při setkávání široké rodiny.

Začátkem roku 2013 jsem si na rodinné osDSC_9889lavě vyslechla, jak všem chybí chuť mých koláčů, že ty kupné jsou jiné.Tu noc jsem měla sen, že jsem na nějaké sešlosti, všude kolem byli cizí lidé a na všech stolech moje koláče. Maminka (která už bohužel nežila) seděla vedle mě a říkala:„Podívej, jak všem chutnají. Měla bys péct častěji!“ Nemohla jsem uvěřit, kde jsem našla čas k napečení takového množství! Byl to jeden z mála snů, který jsem si po probuzení zapamatovala a u snídaně jsem řekla o svém snu manželovi a dětem. Jejich reakce „Tak na co čekáš?!“ mě překvapila. A syn pokračoval: „Říkej jim boží,“ a dodal, „vzpomínám si, jak ti babička často říkala: „Ty moje boží dítě.“

Nečekaně jsem se ocitla na životní křižovatce a přemýšlela, jak a co dál. Hlavou mi běžely různé otázky: Ukončit práci, která je skvělá! Jak velké je riziko začít podnikat po padesátce? Zvládnu to? A Jak na to?

Novou životní i pracovní výzvu jsem po roce vnitřně přijala. S podporou nejen nejbližších jsem zvládla základní kroky. Dnes jedinečnou chuť „Božích Koláčů“ nabízím všem v Ostravě a okolí. Otevřením nové pekárny 1.září 2014 s nabídkou jedinečné chuti slezských koláčů dle originální receptury z 19.století, jsem zahájila novou etapu svého života a začala naplňovat svůj sen.

V roce 2015 na přání zákazníků došlo k rozšíŕení o další produkty BK Medium a BK Mini. V roce 2015 o dalśí produkt BK svačiinový.

S láskou a úctou k babičce a mamince jsem se zavázala, že moje pekárna udrží kvalitu a originalitu daného receptu, což se nám daří, dle vašich ohlasů ústně na akcích, kde se setkáváme, na FB i zde na těchto stránkách.

Děkuji za zpětnou vazbu, spolupráci se zákazníky, kteří se svým způsobem podílejí na rozšiřování nabízených produktů. Již vím, že naše produkty vyráběné s láskou a radostí obohacují váš život o jedinečný gurmánský zážitek, a děkuji, že jsem  si získala  se svými pomocníky Vaší přízeň.

Přeji Vám dobrou chuť!

Beatrice Jadlovcová

Boží koláče